torsdag 22 oktober 2009

Receptet

Det är ju väldigt smart att rekommendera en maträtt utan att skriva receptet, tack Malin!
Men här kommer det:

4 personer
600gr kassler
200gr fetaost
2 dl creme fraiche/ Turkisk yoghurt
2 dl svarta oliver (går bra med gröna också)
1 dl rödlök
Peppar
Skär kasslern i skivor efter tycke, men skär inte helt igenom dom ska sitta ihop i botten. Lägg kasslern i en ugnfast form.
Smula fetaosten och rör ihop den med creme fraiche/turkisk yoghurt, så det blir en smulig sås. Klicka såsen mellan skivorna, resten av såsen klickas runt om kasslern i formen.
Stoppa oliverna mellan och runt kasslern. Skala och skiva rödlöken och stick in lökringarna mellan skivorna. Vrid några varv med pepparkvarnen.
Grädda i 200gr i ca 15 min. tills kasslern är genomvarm .
Jag brukar ha ris till.
Så nu kan ni prova!
So long.....

1 kommentar:

Jess sa...

Jag brukar ibland byta ut
2 dl creme fraiche/ Turkisk yoghurt
mot 2dl smaksatt creme fraiche ex vitlök och örter.


/Yes