Ca 50 st (gör dom ganska små)
Fyllning:
50g margarin
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200g)
Garnering:
200g ljus blockchoklad ( jag tycker att man fick ta lite mer choklad)
ev silverkulor/pärlemorkulor eller mörk/vit choklad till garnering.
Blanda allt utom kokosen i en kastrull och koka tills smeten börjar blir lite seg (ca 5-8 min). Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna lite och rulla sedan till små bollar och lägg på ett bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven, så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timme.
Smält chokladen över vattenbad och doppa kokosbollarna i chokladen. Om du ska garnera med silverkulor/pärlomorkulor så lägg på en på en gång när du doppat kokosbollen i chokladen. Väljer du att ha som på bilden kan du låta chokladen stelna först. Men dom är lika goda med som utan garnering! Förvaras kallt.
1 kommentar:
De smakar verkligen lika gott som de ser ut!
Skicka en kommentar